Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 6

Єдиний реєстр стане першим за усі роки військового протистояння російській агресії упорядкованим списком усіх учасників бойових дій АТО/ООС, що мешкають у Козятинській громаді.

Необхідність створення такого реєстру, що, наголосимо, поповнюватиметься згідно заяв самих захисників, продиктовано важливістю прозоро та відкрито організувати процес розподілу земельних ділянок між ветеранами сучасної війни та членами сімей загиблих героїв-земляків. Для цього вперше за вісім років російсько-української війни у Козятинській громаді розроблено «Положення про порядок розподілу земельних ділянок для передачі їх безоплатно у власність особам – учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО, та сім’ям, члени яких загинули під час участі в АТО». Затвердили Положення одноголосним рішенням депутати міської ради 8 скликання на черговому 16 сесійному засіданні, що відбулося 29 жовтня.

У самому Положенні регламентовано, окрім створення та наповнення Єдиного реєстру, також і порядок роботи та склад Комісії щодо визначення потреб у земельних ділянках учасників бойових дій – колегіального органу, що відкритим голосуванням, а за потреби і у відкритому режимі, прийматиме відповідні рішення. Ознайомитися із ухваленим на 16 сесії міської ради рішенням та затвердженим ним Положенням можна на сайті Козятинської міської ради у розділі «Документи міської ради/Рішення міської ради»: https://komr.gov.ua/dokumenti-miskoyi-radirozdil/rishennya-miskoyi-radi

Зауважимо, процес надання земельних ділянок учасникам бойових дій Козятинської громади не припиняється, як і обіцяла на початку своєї каденції міський голова Тетяна Єрмолаєва. Так, на 16 сесії міської ради дев’ятьом АТО-вцям надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, а десятьом захисникам, двом матерям загиблих в АТО військовослужбовців та одному учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (як особі, що прирівнюється у правах до учасника бойових дій) земельні ділянки у 2 га для ведення особистого селянського господарства передані у власність.

Таким чином, за інформацією управління земельних та майнових ресурсів міської ради, загалом від початку російської агресії на сході України, тобто від 2014 року, 266 мешканців Козятинської ТГ - учасників АТО скористались своїм правом на безкоштовну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 2 гектари. Таким чином, загальна площа виділених АТОвцям у межах території колишнього Козятинського району земельних ділянок становить понад 500 гектарів.

Нагадаємо, пільгове право на першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва учасники бойових дій мають, нагадаємо, відповідно до пункту 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Нарешті скористатися своїм правом АТО-вці Козятинської територіальної громади зможуть прозоро.

Для прозорого розподілу земельних ділянок у Козятинській міській раді створять Єдиний реєстр учасників бойових дій АТО
Для прозорого розподілу земельних ділянок у Козятинській міській раді створять Єдиний реєстр учасників бойових дій АТО
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України