Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 11

День вишиванки – красиве свято, сповнене українським духом і колоритом. Воно не має жодного політичного підґрунтя та покликане популяризувати українську культуру і традиції. Відомо, що ця подія досі не є офіційною, але свято так полюбилось українцям, що вони радісно його зустрічають вже у п'ятнадцятий раз.

І в нашій школі свято відбулося: були проведені години класного керівника «Шануємо українські традиції», учні розповідали легенди про вишиванку, малювали, проводили майстер-класи з виготовлення паперових вишиванок, фотографувались на згадку. Вихованці рою «КорД» оформили інформаційний стенд.

 

Згадаємо кілька фактів:

  • ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк;
  • історія вишивки на теренах України має не одну тисячу років. Особливого ж значення набула в останні кілька століть. Переважно, вишивали дівчата. До весілля готували спеціальну скриню, у якій роками збирали посаг. Найбідніша дівчина мала 30-40 сорочок, середнього достатку 50-70 сорочок, а багата – 100 і більше.

 

А скільки сорочок маєте ви?

День вишиванки у Кордишівській СЗШ І-ІІІ ступенів
День вишиванки у Кордишівській СЗШ І-ІІІ ступенів
День вишиванки у Кордишівській СЗШ І-ІІІ ступенів
День вишиванки у Кордишівській СЗШ І-ІІІ ступенів
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України