Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 43

Травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. Одне з найсвітліших і найрадісніших весняних свят – це День матері. Воно присвячене найріднішій і найближчій людині, котра дала життя своїй дитині.

 

В Україні День матері не має сталої дати. Відповідно до указу президента України від 10 травня 1999 року № 489/99 святкується він у другу неділю травня. Таким чином, цього року День матері припадає на 9 травня.

Вважається, що на офіційному рівні День матері почали святкувати понад 100 років тому. Відбулося це у США завдяки жительці Філадельфії Анні Джервіс. Ця жінка запропонувала раз на рік вшановувати матерів. Як офіційне свято першим День матері визнав штат Вірджинія. Ініціативу підхопили й інші американські штати та багато держав. Нині це прекрасне свято відзначають у більш ніж 50 країнах світу.

 

Мати – найрідніша людина. Ії голос, яким би він не був, мелодійний чи ні, все одно наймилозвучніший. Теплі руки матері – це перше, що відчуває малюк. Ніжні дотики, колискова, ласкаві слова – все це прояви материнської любові, тепла. Мати – це та, хто дала життя, дала можливість з’явитися на цей світ, побачити сонце та небо, пробігтись зеленою травицею, проявити себе у цьому світі. Навіть, коли мама багато чого забороняла робити, життя, яке вона дала, дає можливість проявляти себе, творити у нашому світі, нести у нього свій труд, тепло своєї душі.

 

День матері – це найкраща можливість нагадати мамі, як сильно ми любимо і цінуємо її. Це свято з кожним новим роком стає все більш популярним, і це не дивно, оскільки мама, споконвіку, була найріднішою і найдорожчою людиною для кожного. Незважаючи на те, що існує це свято не так давно, воно вже було схвалено і підтримано мільйонами українців. Протягом цих кількох років, День матері в Україні став чудовим приводом для того, щоб приїхати до мами, або зателефонувати їй, та сказати «спасибі» за її самовідданість, любов і підтримку.

 

Зі святом чарівних козятинчанок-мам вітає колектив бібліотеки. З нагоди прекрасного дня у бібліотеці оформлені перегляди літератури для дорослих і дітей: «Материнство у художньому мистецтві», «А наша любов до матері - безмежна та вічна!», «Мамине свято!».

Завітайте до затишних залів царини книг!

День Матері у Козятинській бібліотеці
День Матері у Козятинській бібліотеці
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України