Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 82

Однією з державних гарантій, передбачених ст. 57 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII, є виплата педагогічним і науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки зарплати) при наданні щорічної відпустки.

Допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу виплачується педпрацівникам (за основною посадою) лише за основним місцем роботи при наданні щорічних відпусток згідно з графіком відпусток незалежно від тижневого (річного) навчального навантаження або обсягу роботи, що виконується (лист Мінсоцполітики від 30.11.2011 р. № 1079/13/84-11). Ця матеріальна допомога Є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ ДЛЯ ВИПЛАТИ КОЖНОМУ ПЕДПРАЦІВНИКУ, і кошти на її виплату затверджуються кошторисом. Під час формування фонду оплати праці на рік для кожного педпрацівника передбачено одну допомогу на оздоровлення.

Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. №963, техпрацівників шкіл та садочків не віднесено до педагогічних працівників. Тому, згідно ст. 57, права на ці виплати вони не мають.

Однак, за сприяння міського голови Тетяни Єрмолаєвої за наявності економії фонду оплати праці у цьому році матеріальну допомогу на оздоровлення У РОЗМІРІ 50% ВІД ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ОТРИМАЛИ Й ІНШІ ПРАЦІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ (помічники вихователів, кухарі, пралі, робітники з обслуговування, техпрацівники тощо).

Сподіваємося, що це стане гарною щорічною традицією.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України