Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 27

На цьому наголосив начальник управління праці та соціального захисту населення Козятинської міської ради Олександр Ясінський.

- Якщо в межах установленого строку призначення субсидії змінюються розміри цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, управлінням соціальної політики, без звернень громадян, здійснюється перерахунок розміру субсидії з урахуванням нових цін і тарифів, - зауважив Олександр Петрович. – Іншими словами, коливання ціни на газ прямо пропорційно впливає на розмір призначених субсидій: чим вище ціна на газ, тим більшу суму компенсує держава у вигляді житлової субсидії її отримувачам.

 

Для довідки.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій (далі - Положення), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (із змінами).

Житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги і розміром обов’язкового відсотка платежу, та відповідно до соціальних нормативів споживання.

Розмір обов’язкової частини платежу за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу. Такий підхід забезпечує принцип соціальної справедливості - що менші доходи домогосподарства, то меншим є відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

До розрахунку субсидії також включається вартість інших комунальних послуг (електроенергія, водопостачання та інше) у межах визначених соціальних нормативів.

За більш детальною інформацією можна звертатись до Управління соціальної політики за телефоном 2-19-86, 5-35-42, моб.063-113-45-39

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України