Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 21

Ця проста істина згадується, коли переступаєш поріг Козятинського обласного соціального центру матері і дитини. Напередодні свята Миколая Чудотворця це відчули гості закладу – секретар міської ради Тетяна Римша та начальник управління сімейної, дитячої та молодіжної політики Лідія Зарічна. Разом зі Святим Миколаєм представниці Козятинської міської ради завітали до підопічних центру – малечі і молодих матерів – із подарунками та відкритими серцями.

- Наступає чарівна пора здійснення найзаповтніших бажань, тож нехай ваші мрії стануть реальністю, нехай зоря радості завітає до вас у серце і осяє вашу життєву дорогу, - звернулася до жінок, що наразі живуть у закладі, Тетяна Римша.

Слова вдячності від підопічних центру висловила директор Валентина Живчик, яка очолює соціальний заклад від початку його створення. Заклад, який забезпечує тимчасове проживання жінок на останніх місяцях вагітності та матерів з дітьми віком до 1,5 року, що опинилися у складних життєвих обставинах, працює у Козятині вже протягом 13 років і розрахований на одночасне перебування 10 жінок з дітьми. Сьогодні у центрі проживають 4 молодих матерів і 7 дітей.

 

Довідка.

Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини функціонує з 1 червня 2008 року. Завданням закладу є здійснення роботи щодо реалізації права дитини та виховання в сім’ї: тимчасове розв’язання проблеми житла, забезпечення ефективної та постійної взаємодії соціальних працівників з жінкою, забезпечення належних умов існування новонародженої дитини під час розв’язання матір’ю складних життєвих обставин, які заважають нормальному функціонуванню сім’ї тощо.

Повсякденною роботою фахівців центру є навчання навичкам самообслуговування, догляду за дитиною, використання коштів, планування зайнятості, підготовки до життя з дитиною та її виховання в подальшому. Після вибуття із закладу матері з дітьми перебувають під соціальним супроводом центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем їх подальшого влаштування.

Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Чужих дітей не буває
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України