Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 13

Від 25 листопада до 10 грудня в Україні проходить Міжнародна інформаційна кампанія “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”, яка інформує про цю проблему та закликає протидіяти будь-яким формам гендерно зумовленого насильства.

У рамках інформаційної кампанії Гуманітарна організація “INTERSOS” у співпраці із Козятинською міською  радою буде встановлено червону лавку з інформаційною табличкою, яка покликана привернути увагу до проблеми домашнього насильства. У Козятинській громаді червону лавку встановлять в Центральному міському парку. Відкриття відбудиться 9 грудня 2022 року о 10.00год.

Раніше ініціатива народилась в Італії та згодом поширилась у інших країнах. 
В Україні першу червону лавку встановили у Вінниці на проспекті Космонавтів під час минулорічної кампанії. 

У Вінницькій області проблема домашнього насильства є доволі актуальною, однак багато постраждалих не наважуються звернутись по допомогу. Зокрема, за 9 місяців цього року до поліції надійшло 7097 звернень, винесено 1092 термінових заборонних приписи, на обліку перебуває 4635 осіб, які вчинили насильство. Судами винесено 8 обмежувальних приписів.
У 24 громадах області працюють Мобільні команди Гуманітарної організації “INTERSOS”, які надають соціально-психологічну допомогу людям, що постраждали від війни, в тому числі від гендерно зумовленого насильства. Саме тому організація “INTERSOS” вирішила підтримати ініціативу “Червона лавка” та передала у шість громад Вінницької області червоні лавки, які встановлено за підтримки органів місцевого самоврядування. 

Тож акція “Червоні лавки “Ні насильству” - це підтримка для постраждалих осіб та нагадування іншим, що допомога поруч. 
Нагадуємо про основні телефони\гарячі лінії у Вінницькій області, за якими можна звернутись по допомогу в разі домашнього та/або гендерно зумовленого насильства:
Поліція 102
Лінія довіри з попередження домашнього насильства у Вінницькій області 0800 75 04 75 (цілодобово)
Вінницька обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі 068 586 03 55, 097 578 82 89 (9.00-18.00)
Також за первинними консультаціями можна звертатись до Мобільної команди “INTERSOS” за телефоном: 096-148-84-14.
Червоні лавки виготовлені у рамках реалізації проєкту «Посилення стійкості та покращення координації захисту внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад у Центральній Україні», який фінансується Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та реалізовується Гуманітарною організацією Intersos у партнерстві з Triangle Generation Humanitaire (TGH) як лідируючої організації.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України