Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 33

Порушення правил благоустрою – найбільш поширене адміністративне правопорушення. Мешканці нашої громади, на жаль, продовжують нехтувати охайністю, комфортом та чистотою на вулицях, у своїх обійстях, загалом у мікрорайонах міста. Однак, за таку поведінку передбачена чітка адміністративна відповідальність у вигляді штрафів.

 

Так, 340 гривень заплатить громадянка, що спалювала на своїй земельній ділянці сміття (папір та побутові відходи). Такими діями жінка вчинила правопорушення, передбачене частиною 1 статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», що передбачає стягнення штрафу від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 гривень). Адміністративна комісія при виконавчому комітеті міської ради розглянула справу і, враховуючи нюанси (53-річна козятинчанка наразі не працює, відтак не має джерел доходу), вирішила притягнути громадянку до відповідальності у вигляді мінімального штрафу, передбаченого вказаною статтею.

 

Більший штраф – 850 гривень – за порушення цієї ж статті заплатить суб’єкт господарювання (заклад з продажу алкогольних напоїв). Власники невеличкого магазину у середмісті Козятина вирішили потішити відвідувачів, виставивши столики та стільці із навісом над ними на вулиці безпосередньо біля власних дверей. І продаж йде живіше, і відвідувачі задоволені, адже можуть спробувати товар, так би мовити, одразу. Все би нічого, якби не один важливий момент: столиками та стільцями зайнято тротуар вулиці із пожвавленим автомобільним рухом (до слова, через колись аварійний стан цієї пішохідної зони і вимушеність пішоходів рухатися проїжджою частиною не раз ставалися ДТП). Адінкомісія вирішила стягнути на користь міського бюджету мінімальний штраф, що передбачений вже описаною вище статтею 152 КУпАП для громадян - суб'єктів підприємницької діяльності (від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 850 до 1700 гривень).

Чергове засідання адмінкомісії: справи про порушення правил благоустрою
Чергове засідання адмінкомісії: справи про порушення правил благоустрою
Чергове засідання адмінкомісії: справи про порушення правил благоустрою
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України