Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 40

Чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради підтвердило прикрий факт: мешканці громади вкотре нехтують правилами благоустрою та спокоєм і здоров’ям інших.

Такий висновок можна зробити з огляду на те, що більшість справ, що розглядали учасники засідання адмінкомісії, стосувалися порушень, передбачених статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Мова йде про спалювання побутового сміття, соломи та опалого листя, стерні на полі. Як зауважено у вказаній статті, «порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», тобто від 340 до 1360 гривень. Усім козятинчанам адмінкомісія призначила мінімальний штраф (340 гривень), позаяк громадяни вчинили подібне правопорушення вперше.

Шкода, але ще одним поширеним правопорушенням залишається розпиття міцних напоїв. Іноді мешканців Козятина, що бажають «підігрітися» черговою дозою алкоголю, не зупиняють навіть обставини: знаходження на робочому місці. КУпАП у статті 179 «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві» регламентує описане правопорушення як таке, що тягне за собою накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 85 гривень). Максимальний штраф за подібну образу людської гідності та громадської моралі отримав рішенням адмінкомісії козятинчанин.

Часто у стані алкогольного сп’яніння громадяни чинять неадекватні речі, як-то здійснення завідомо неправдивого виклику працівників поліції, швидкої чи пожежників. Саме так вчинила мешканка Козятина, що часто зловживає алкоголем, ще й втягнула у такий спосіб «проведення дозвілля» власну сім’ю. За завідомо неправдивий виклик спеціальних служб статтею 183 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 3400 гривень).

 

Штрафи порушники повинні сплатити протягом 15 діб. У разі незгоди з рішенням адмінкомісії його можна оскаржити.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України