Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 3
Будьте обачні: шахраї поширюють небезпечні посилання

83% випадків шахрайства з платіжними картками в минулому році відбулися через мережу Інтернет. Шахраї з метою отримання інформації про паролі, платіжні картки, рахунки та інші персональні дані створюють шахрайські сайти та поширюють посилання на них в інтернеті.

Як вберегтися від подібного шахрайства?

Не переходьте за посиланнями від незнайомців! Перевіряйте інформацію через офіційні джерела, не поспішайте клікати на посилання, які ви побачили десь у соцмережах, у груповому чаті, в телеграм-каналі тощо. Особливо тоді, коли це стосується будь-яких грошових виплат, акцій, розіграшів, легких видів підробітку, важливих новин чи повідомлень від державних установ, банків, міжнародних організацій. Краще знайдіть необхідний офіційний вебсайт відповідної установи через пошуковий запит і ознайомтеся з конкретною новиною там.

Не поспішайте клікати на посилання, які ви отримуєте від друзів. Є випадки, коли шахраї зламують сторінки в соцмережах, месенджерах, електронної пошти та від імені власника акаунту поширюють шахрайські посилання серед підписників та друзів. Адже люди довіряють більше інформації, яку отримують від знайомих. Приклад шахрайського повідомлення від імені друзів: «Подивися, чи це ти на відео?»

Щоб уникнути шахрайства, запитайте в знайомого для чого він надіслав посилання або краще зателефонуйте йому та уточніть, чи справді посилання від нього.

Більше про ознаки шахрайських сайтів та платіжну безпеку читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів: https://promo.bank.gov.ua/payment-security/

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України