Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 148

Архіви відіграють важливе значення для будь-якого міста, населеного пункту чи села і наше місто не є виключенням. Тим паче, що у Козятині функціонує аж чотири архівних установи: архівний відділ Козятинської міської ради, районний архів Хмільницької райдержадміністрації, залізничний та трудовий архіви. У кожної установи зберігаються різні види документів, але всі вони є складовою частиною культурної та інформаційної галузі життєдіяльності Козятинської територіальної громади.

 

Міський архів – архівна установа, в якій зібрано ті документи, які відображають діяльність міської ради та її виконавчих органів, що відносяться до Національного архівного фонду, а також документи ліквідованих підприємств міста Козятина.

 

Районний архів зберігає документи Козятинської райдержадміністрації, сільських та селищних міських рад Козятинського району, які також відносяться до Національного архівного фонду, і підприємств та установ Козятинського району.

 

Залізничний архів зосередив у собі документи залізничних підприємств Козятинської ТГ.

 

А трудовий архів зберігає документи, що є необхідними для пенсійного забезпечення громадян. Це комунальна установа, засновником якої та власником майна, згідно рішення 6 сесії Козятинської міської ради 8 скликання від 26 лютого 2021 року, є Козятинська міська територіальна громада. Ця новина є досить цінною та важливою для громадян, адже тепер Козятинська ОТГ зберігає соціально-значущі архівні документи, які є необхідними для соціально-правового захисту і реалізації прав на пенсійне забезпечення.

Позитивним аспектом прийняття такого рішення є збереження вже існуючого районного трудового архіву, який на момент реформування був розміщений в обладнаному приміщенні та забезпечений відповідною штатною чисельністю. Упродовж значного періоду свого функціонування його працівники напрацювали позитивний досвід та довели спроможність існування такого варіанту трудового архіву.

 

Начальник архівного відділу міської ради Ольга Гилун

Для довідки!

КОНТАКТИ АРХІВІВ МІСТА

Архівний відділ Козятинської міської ради:

2-14-97 (Ольга Костянтинівна Гилун)

Районний архів Хмільницької райдержадміністрації:

2-37 -01 (Олександр Володимирович Соловйов)

Залізничний архів:

5-31-76 (Ольга Володимирівна)

Трудовий архів:

(063) 25 91 667 (Тетяна Вікторівна Іщук)

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України