Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 37

Програма співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків Козятинської міської територіальної громади на 2021 рік.

Дія Програми не поширюється на співвласників багатоквартирних житлових будинків, що проживають в багатоквартирних житлових будинках, які є архітектурними пам'ятками. До складу заходів Програми враховуються всі роботи з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків, які передбачені Наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004р. №150 «Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд». Наприклад, такі види робіт переважно хочуть, а з часом і реалізовують у нашому місті:

- капітальний ремонт та реконструкція покрівель;

- утеплення зовнішніх стін;

- капітальний ремонт та модернізація ліфтів;

- капітальний ремонт та заміна внутрішньо будинкових систем;

- заміна інженерного обладнання та автоматизація обліку і регулювання витрат енергоресурсів.

Ця програма розроблена на залучення коштів співвласників, тобто, враховуючи, який саме вид капітального ремонту виконуватимуть в будинку, у програмі вказана дольова участь співвласників та кошти міського бюджету, (розміри співфінансування у відсотковому значенні).

 

Програми відшкодування частини основної суми боргу кредиту, отриманих об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельним кооперативам (ЖБК), необ’єднаним співвласникам багатоквартирних будинків (НСББ) (управитель) на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції і модернізації багатоквартирних будинків Козятинської міської територіальної громади на 2021 рік.

Програма розроблена з метою підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (надалі – ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), необ’єднаних співвласників багатоквартирних будинків (НСББ) (управитель) при проведенні енергоефективної модернізації багатоквартирних будівель для забезпечення комфортних умов проживання та економії енергоресурсів.

Програма є цільовою, орієнтована на підвищення енергоефективності в житлово-комунальному господарстві та фінансової підтримки населення на впровадження енергоефективних заходів в житлових будинках шляхом здешевлення кредитних ресурсів за рахунок бюджетів відповідних рівнів.

З бюджету Козятинської міської територіальної громади надається на відшкодування частини основної суми боргу кредиту у розмірі 30% за надані фінансово-кредитними установами кредити, видані відповідно до механізму державної підтримки, на заходи з підвищення енергоефективності, але не більше 200 тис. грн. за одним кредитним договором. Дана програма є досить затребувана, так як іде залучення кредитних коштів то новостворені ОСББ можуть одразу нею скористуватися і впровадити енергоефективні заходи в своєму будинку.

 

Програми про надання одноразової фінансової допомоги для підтримки об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, управління будинком загальними зборами співвласників, житлово-будівельним кооперативам, співвласників багатоквартирного будинку, які уклали договір про управління будинком на 2021 рік.

Мета Програми полягає у підтримці та стимулюванні самоорганізації й самостійного ефективного утримання житлових будинків їх мешканцями, покращенні умов проживання та налагоджені системного підходу до фінансування за бюджетні кошти часткового ремонту житлового фонду.

Забезпечує створення і стале, ефективне функціонування ОСББ, ЖБК.

Розмір максимальної величини допомоги (МВД) визначається за формулою. На суму коштів одноразової фінансової допомоги впливає вік будинку, кількість житлових/нежитлових приміщень, рік створення ОСББ та внески на утримання будинку. Отримують дану допомогу в порядку черговості по даті надходження заяв.

 

Про зміни та оновлення в законодавстві, Програмах ми інформуємо голів ОСББ, ЖБК та співвласників на сайті міської ради.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України