Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 10

Відбір зразків для лабораторних досліджень та видача міжнародного ветеринарного сертифіката на зерно фуражне, що призначене для експорту, здійснюється за зверненням оператора ринку зерна або уповноваженої ним особи.

Відбір зразків для лабораторних досліджень

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області або державних установ ветеринарної медицини здійснюють відбір зразків в місцях накопичення, зберігання (зернові склади, зерносховища, елеватори) або навантаження зерна для лабораторних досліджень (випробувань). Один зразок відбирається від 500 тонн.

Лабораторні дослідження 

Лабораторні дослідження (випробування) зерна, призначеного для експорту, здійснюються за показниками, встановленими національним законодавством, якщо інше не встановлено вимогами країни призначення.

Дослідження зразків здійснюється в термін не більше 4 днів з моменту їх надходження до уповноваженої лабораторії Держпродспоживслужби, в тому числі Вінницької регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, а у разі, якщо вимогами країни призначення встановлено необхідність проведення лабораторних досліджень за іншими показниками – здійснюється у строки, передбачені відповідними методиками випробовування.

Видача міжнародного ветеринарного сертифіката

Рішення про видачу міжнародного ветеринарного сертифіката при вивезенні за межі території України вантажів із зерном приймається за результатами безпосереднього огляду вантажу та на підставі результатів експертних висновків (протоколів, звітів або інших аналогічних документів) лабораторних досліджень (випробувань) протягом не більше трьох годин.

Слід врахувати, що у разі переміщення територією України зерна до місць накопичення та/або зберігання навантаження зерна для подальшого вивезення за межі України, ветеринарні документи не вимагаються.

Інформація про алгоритм видачі фітосанітарного сертифіката на зернові культури, призначені до експорту за посиланням!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України