Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 11

25 квітня 2023 року відбулось засідання професійної спільноти працівників психологічної служби «Грані майстерності».

Консультант КЦПРПП Надія Рачова поінформувала учасників заходу про важливість особистого бренду, який дає можливість підвищити самооцінку та отримати авторитет серед учнів, колег, батьків, дає шанс поширювати свої ідеї й популяризувати їх, ознайомила з інструментами для формування та підвищення іміджу працівника психологічної служби.

Спілкування з колегами, власні позитивні напрацювання, обмін досвідом, важливі для професійного та особистісного зростання.

Соціальний педагог ОКЗ «Ліцей Козятинської міської ради Вінницької області» Тетяна Лясківська презентувала свій досвід роботи з теми «Булінг (цькування) як явище, його форми, наслідки, допомога», під час якого було акцентовано увагу на причинах поведінки учасників булінгу, виробленні системи дій при виникненні булінгу у закладі освіти, удосконаленні навичок ефективного спілкування та раціональної поведінки учасників освітнього процесу під час конфліктів.

Практичний психолог КЗ «Ліцей №5 Козятинської міської ради Вінницької області» Андрій Баландін у своєму виступі підкреслив, що на сьогодні є актуальним організація просвітницької та інформаційної роботи щодо запобігання потрапляння учнівської молоді до деструктивних молодіжних субкультур. Особливої уваги заслуговує підтримка батьків та опікунів з питань вчасного реагування на зміни у поведінці підлітків. Психолог провів вправи «Як би ти почувався/лася, коли б….», «Чи може людина прожити своє життя без будь-яких проблем?», «Ефективне схвалення».

Дар’я Андрійчук, практичний психолог КЗ «Ліцей №7 Козятинської міської ради Вінницької області», познайомила учасників з використанням арт-терапії в роботі з дітьми внутрішньо переміщених осіб. Працівники ПС виконали вправи «Який я є», «Кольорова квітка моєї супер сили», «Валіза перемоги», «Моя сила – в моїй руці», які можна застосовувати в роботі з вимушеними переселенцями з метою досягнення відчуття підтримки, опори, побудови ідентичності на новому місці проживання та формування готовності до змін.

По закінченню заходу учасники виконали інтерактивну вправу «Коло думок», під час якої висловили свої враження, пропозиції, побажання щодо організації роботи професійної спільноти.

 

25 квітня 2023 року відбулось засідання професійної спільноти працівників психологічної служби «Грані майстерності»
25 квітня 2023 року відбулось засідання професійної спільноти працівників психологічної служби «Грані майстерності»
25 квітня 2023 року відбулось засідання професійної спільноти працівників психологічної служби «Грані майстерності»
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України