Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 31

Старший лейтенант Збройних сил України Володимир Михайлович Чорноус народився 24 липня 1988 року у селі Панасівка. Ворожа куля забрала життя військового за 5 днів до його 26-річчя…

 

Володимир закінчив Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. З 2009 року — на військовій службі. На фронті російсько-української війни на сході України служив командиром зенітно-ракетного взводу, 15-го окремого гвардійського гірсько-піхотного батальйону 128-ї механізованої бригади.

19 липня група військових вирушила з Луганського аеропорту назустріч колоні, що прямувала до них з підкріпленням, потрапила під обстріл артилерії терористів. Володимир Чорноус загинув.

У Героя-патріота залишилися дружина та син 2013 року народження.

Військовий похований у селі Козятин Козятинської міської територіальної громади.

 

21 жовтня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

За особисту мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в ході проведення антитерористичної операції на Сході країни, згідно рішення Ужгородської міської ради 19.09.2014 р. присвоєно звання «Почесний громадянин м. Ужгорода» (посмертно).

Рішенням Козятинської районної ради від 30 березня 2018 року нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед Козятинщиною» (посмертно).

 

Світла пам’ять Герою-захиснику!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України