Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 36

Аналіз кадрового потенціалу освітньої галузі нашої громади приніс невтішні результати: переважна більшість педагогів навчальних закладів Козятинщини – вчителі передпенсійного віку, чисельність працюючих пенсіонерів становить 13%. Отже, питання залучення до роботи молодих фахівців набуває актуальності.

Шкода, але не усі молоді педагоги залишаються працювати в закладах освіти громади. Аналіз плинності кадрів молодих фахівців доводить необхідність всебічної підтримки молодих спеціалістів, у тому числі матеріальної. Існує ряд причин, через які молодь звільняється: відсутність житла, заробітна плата, низький рівень престижності педагогічної професії.

Саме тому в управлінні освіти та спорту міської ради цьогоріч з ініціативи міського голови Тетяни Єрмолаєвої розробили Програму підтримки молодих педагогів на території Козятинської міської територіальної громади.

- Метою Програми є створення умов для піднесення престижності педагогічної професії у суспільстві та утвердження високого соціального статусу педагога, розвитку і самореалізації молодих спеціалістів в громаді, - прокоментувала начальник управління освіти та спорту міської ради Інна Мадей. - Програма розроблена відповідно до Конституції України, Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», Постанови КМУ «Про затвердження Державної цільової соціальної програми «Молодь України» і спрямована на матеріальну підтримку молодих педагогічних працівників.

На засіданні чергової 15 сесії 8 скликання 10 вересня 2021 року депутати одноголосно схвалили та спільним рішенням затвердили норми Програми (рішення №489) і від жовтня задекларована фінансова підтримка молодих педагогів почала діяти.

Так, одноразова грошова винагорода у розмірі 10 тисяч гривень була виплачена 8 педагогам закладів загальної середньої освіти та 7 педпрацівникам закладів дошкільної освіти, які уперше влаштувалися на педагогічну роботу. Окрім того, від жовтня щомісячна доплата до зарплатні (50% від посадового окладу за складність і напруженість в роботі) виплачуватиметься щомісячно 22 педагогам закладів загальної середньої освіти та 14 педпрацівникам закладів дошкільної освіти, що мають стаж роботи до трьох років.

- Окрім матеріального стимулювання праці молодих педагогів, у прийнятій, наголошу, ВПЕРШЕ у Козятинській громаді, Програмі підтримки молодих педагогів, задекларовано забезпечення адаптації молодих педагогів на першому робочому місці: організація педагогічної інтернатури, методичної допомоги з метою опанування нового змісту освіти, підвищення професійного рівня молодих педагогів (курсова підготовка, атестація, сертифікація), - наголосила очільниця міської громади Тетяна Єрмолаєва. – У результаті впровадження Програми сподіваємося на зміцнення кадрового потенціалу закладів освіти нашої громади та зменшення рівня плинності серед молодих спеціалістів.

10 тисяч гривень одноразово, щомісячна доплата - Програма підтримки молодих педагогів Козятинської громади в дії
10 тисяч гривень одноразово, щомісячна доплата - Програма підтримки молодих педагогів Козятинської громади в дії
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України