Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 1
10-20 витоків газу на кожній багатоповерхівці виявляють газовики при проведенні техобслуговування газових мереж

Як подбати про газову безпеку вашого будинку?

На середину липня Вінницька філія ГАЗМЕРЕЖІ провела фахове технічне обслуговування газових мереж майже 800 багатоквартирних будинків. Роботи ведуться у Вінниці та області на підставі типового договору, затвердженого НКРЕКП.  До кінця року плануємо охопити близько двох тисяч багатоповерхівок та гуртожитків по всьому регіону.

При проведенні робіт виявляємо та ліквідовуємо 10-20 витоків газу на кожному будинку. Саме тому послугу ТО ВБСГ потрібно проводити вчасно та фахово.

Обслуговування будинкових мереж включає

– приладовий контроль  та  випробування системи на щільність;

– перевірку герметичності з’єднань;

– обслуговування систем газопостачання та обладнання, призначеного для опалення місць загального користування, після першого вимикаючого пристрою на газопроводі-вводі до першого вимикаючого пристрою в приміщенні споживача включно;

– перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв;

– усунення виявлених витоків газу.

Проводиться один раз на 3 або 5 років залежно від строку експлуатації системи газопостачання будинку. Якщо мережі  експлуатуються менше 25 років, їх потрібно обслуговувати 1 раз на 5 років. Якщо строк експлуатації понад 25 років, раз на 3 роки. Відповідно і оплата за ці роботи буде нараховуватись раз на 3 або 5 років.

Оплата здійснюється після надання послуг. З коштів ОСББ чи управляючої компанії єдиним платежем, або кожним споживачем за індивідуальними квитанціями в рівних частинах.

Детально про порядок надання послуги – на сайті Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖІ у розділі Технічне обслуговування ВБСГ: http://surl.li/murkby

Замовити послугу або отримати додаткову консультацію з даного питання можна в найближчому Центрі обслуговування клієнтів Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖІ.

Адреси центрів за посиланням: http://surl.li/alkbte

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України