Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 1

Порядок направлення осіб із складових сил безпеки та оборони, постраждалих у зв’язку з військовою агресією рф, на лікування за кордон, виклали в новій редакції.

Відтепер направлення на лікування за кордон стане можливим за наявності ще однієї підстави: повідомлення від Координаційного центру з надзвичайних ситуацій (Emergency Response Coordination Centre) Європейської Комісії через електронну платформу “Система раннього попередження та реагування” (Early Warning and Response System) про готовність конкретної країни — члена ЄС, на безоплатній основі прийняти на лікування.

Крім цього, згідно з оновленим порядком на початковому етапі подання документів для направлення на лікування за кордон не вимагатиметься дозвіл керівника складової сил безпеки і оборони, до якого належить захисник України, на виїзд за кордон. Натомість підготовка дозволів на перетин кордону відбуватиметься на завершальному етапі оформлення документів.

При цьому транспортування захисників України на лікування за кордон до державного кордону організовуватиме МОЗ (а не Міноборони, як це було раніше) за сприяння Міноборони, МВС, Адміністрації Держприкордонслужби.

Нова редакція Порядку затверджена Постановою КМУ від 14 жовтня 2022 р. №1169 “Про внесення змін до Порядку направлення осіб із складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на лікування за кордон”.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України