Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 5

Прийняте рішення про можливість відcтрочення платежів за кредитом, протягом якого позичальник може звільнятися від внесення платежу з погашення кредиту та відсотків за користування ним, якщо об’єкт нерухомого майна було знищено або пошкоджено з 24 лютого 2022 року внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф.

Якщо майно знищене, то відcтрочення встановлюється до моменту отримання позичальником компенсації, якщо пошкоджене — до 1 року з можливістю продовження такого строку з урахуванням ступеня та обсягів пошкодження. Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву має право реструктуризувати борг позичальника до відновлення його платоспроможності, зокрема шляхом розстрочення сплати заборгованості, надання пільгового періоду, протягом якого переносяться строки внесення платежів з погашення кредиту та відсотків за користування ним, збільшення строків кредитування, але не більше ніж на 60 місяців.

Для відcтрочення платежів позичальник повинен подати відповідну інформацію до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф.

Джерело: постанови КМУ від 08 жовтня 2022 року № 1132 та 12 жовтня 2022 року № 1153

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України