Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 1
Українці можуть знайти підтримку на Платформі допомоги врятованим

В Україні діє онлайн-платформа, де зібрані актуальні можливості, засоби допомоги та контакти ключових сервісів підтримки постраждалих від війни.

Інформація буде корисною  для ВПО, а також для людей, які постраждали від насильства. Крім того, онлайн-майданчиком можуть скористатися й фахівці, які працюють з постраждалими від війни. 

Платформа допомоги врятованим координується Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за сприяння Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. 

На веб-сайті розміщені відомості про широкий спектр підтримки, що охоплює психологічну, правову, медичну та гуманітарну допомогу. Є окремий розділ, де можна знайти інформацію про різноманітні економічні та освітні можливості, а також можливості для дітей та для розвитку. Крім того, Платформа надає відомості про Центри Допомоги Врятованим, які створені, щоб реагувати на виклики війни та надавати безоплатну підтримку всім, хто її потребує. 

Платформа допоможе:  

  • Підвищити рівень обізнаності про те, як правильно взаємодіяти з людьми, які постраждали від травм.
  • Надати доступ до практичних матеріалів, які будуть особливо корисними для фахівців, що працюють з постраждалими

Телефони гарячих ліній Платформи, де можна конфіденційно та безпечно звернутися по допомогу до державних і неурядових сервісів підтримки постраждалих внаслідок воєнних злочинів.

Ознайомитися з Платформою допомоги врятованим можна тут.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України