Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 61

«Ми готові займатися надзвичайно актуальною для міста проблемою води. Свідчення тому – програма «Питна вода», яку підтримали депутати 8 скликання на сесійному засіданні і на реалізацію заходів якої у бюджеті-2021 виділено понад 20 мільйонів гривень. Загалом же заходи програми – будівництво мережі централізованого питного водопостачання – розраховані на п’ять років. І основна увага буде направлена на облаштування артезіанських свердловин та джерел якісної питної води».

Такі меседжі від міського голови почули представники комунальної організації Вінницької обласної ради «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву», що приїхали на зустріч із очільницею козятинської громади. Приїхали із пропозицією продовжити започатковане ще у жовтні минулого року фінансування робіт з очищення дна водойми у селі Медведівка, звідки організований водозабір для міського водогону.

 

Нагадаємо, наприкінці вересня – на початку жовтня 2020 року Козятинська районна рада за погодженням із власником водогону – Центром будівельно-монтажних робіт ПАТ «Укрзалізниця» – ініціювала розчистку та поглиблення дна водойми у селі Медведівка в місці водозабору на території 200 на 70 м земснарядом. Зауважимо, означена ініціатива не була узгоджена лише із отримувачами послуг – козятинською громадою: ні на громадські зібрання, ні на засідання сесій міської ради чи виконавчого комітету ініціатива не виносилася. Кошти, що виконавці робіт (КО Вінницької обласної ради «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву») розрахували і зафіксували у договорі на виконання робіт, Козятинська районна рада (є відповідне рішення райради від 13 жовтня 2020 року) та Укрзалізниця гарантувала виділити, про що виконавці отримали гарантійні листи.

Наразі виконано вже 80% запланованих робіт, однак, рухатися далі виконавці не можуть, позаяк гарантовані кошти не отримали. Тож і прийшли тепер до міського голови із пропозицією заплатити із міського бюджету 250 тисяч гривень і роботи з очищення дна з намулу, заглиблення будуть завершені.

 

«Чому прийшли саме до міської ради?», - отримали гості логічне запитання від депутатів міської ради, що були присутні на зустрічі. «Бо ж саме міська громада – отримувачі послуг», - відповіли вінничани. «А чому ж не приходили раніше, коли розпочинали роботи?», - «Бо мали гарантії від Козятинської районної ради».

 

Так чи інакше, рішення про доцільність та, власне, виділення коштів на роботи земснаряду у водоймі села Медведівка із міської скарбниці буде розглядатися тепер вже фахівцями управління житлово-комунального господарства міської ради, депутатськими комісіями та на засіданні сесії.

 

Тобто поки що питання залишається відкритим.

Тим паче, у заходах прийнятої на сесії міської програми «Питна вода» розроблені інші методи побудови водогону, що засновані на заборі питної води зі свердловин – сучасний і прогресивний спосіб забезпечення якісною водою, яким вже давно користуються європейські країни.

Тетяна Єрмолаєва: «Забір води для міського водогону з відкритих водойм повинен залишитися у минулому»
Тетяна Єрмолаєва: «Забір води для міського водогону з відкритих водойм повинен залишитися у минулому»
Тетяна Єрмолаєва: «Забір води для міського водогону з відкритих водойм повинен залишитися у минулому»
Тетяна Єрмолаєва: «Забір води для міського водогону з відкритих водойм повинен залишитися у минулому»
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України