Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 173

Із використанням у повсякденному житті великої кількості сучасних інформаційних технологій, цифровізацією нашого сьогодення, забезпеченням прозорості та оптимізації надання адміністративних і державних послуг важливо запровадити певні правила і критерії, за якими діятимуть ті чи інші управлінські механізми.

В цьому процесі електронна демократія, а саме сервіс «Місцеві електронні петиції», є ключовим моментом участі громадян у місцевому самоврядуванні, платформою виголошення власної позиції та ініціативи.

Розвиваючи цей напрямок у Козятинській громаді, міський голова Тетяна Єрмолаєва підписала Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю із Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» щодо впровадження «Єдиної платформи місцевої електронної демократії» «e-DEM» в рамках реалізації Програми міжнародної технічної допомоги «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією.

- «Єдина платформа місцевої електронної демократії» (скорочено – e-DEM), впровадження якої є предметом співпраці сторін в рамках підписаного Меморандуму, – це онлайн система, що має на меті надати громадянам легкий і зручний доступ до використання базових інструментів електронної демократії. Ці інструменти покликані налагодити кращий взаємозв’язок громадян та влади у вирішенні різноманітних соціально важливих проблем, - прокоментувала Тетяна Миколаївна.

 

Одним із результатів узгодженої після підписання Меморандуму співпраці буде розробка на офіційному сайті Козятинської міської ради окремої рубрики «Електронні петиції», яка дасть можливість козятинанам впливати на розвиток своїх громад через звернення до міської ради з е-петиціями. Ці петиції розглядатимуться у встановленому Законом особливому порядку за умови підтримки тексту петиції визначеною кількістю мешканців.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України