Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 26

Ця народна давня приказка якнайкраще характеризує ті погодні катаклізми, що останнім часом захопили Козятин, Вінниччину, усю Україну та ряд європейських країн. Нинішні снігопади стали наймасштабнішими за останні кілька десятків років. У Іспанії та Франції, Польщі та Німеччині транспортні колапси через небачені снігопади, зростає кількість ДТП та зупинок залізничного сполучення. У багатьох регіонах ряду європейських країн оголошено найвищий (червоний) рівень небезпеки. До робіт з ліквідації наслідків негоди владі означених країн доводиться залучати військових.

Козятинці з аномальною сніговою стихією справляються самі. Правда, мороз, хуртовини, снігова заметіль, через яку перемети сягали подекуди 40 сантиметрів снігу, стали справжнім зимовим випробуванням комунальникам та й усім мешканцям нашої громади. Однак, усі служби міста разом із управлінням житлово-комунального господарства міської ради у режимі «цілодобово» вступають у боротьбу зі стихією.

 

Як повідомив заступник міського голови – начальник управління ЖКГ Андрій Корнійчук, з початком рясних снігопадів з ночі 8 лютого уся наявна у розпорядженні комунального підприємства «Чисте місто» техніка вийшла на прочистку вулиць громади від снігу. Роботи ускладнювалися тим, що хуртовина весь час посилювалася і перемети, прочищай чи ні, лише росли. Вдень ситуація із прочищенням ускладнилася новою проблемою: приватний автотранспорт, що припаркований біля узбіч, автобуси, що не давали можливості повноцінної праці комунальній снігоочисній техніці.

У результаті – малопрочищені дороги, що постійно вкривалися новим шаром снігу. І знову нова проблема: незамінність водіїв комунального підприємства через нестачу кадрів. А, врахуйте, шофери тракторів-прочисників майже добу вже не спали.

9 лютого за кермо тракторів та снігоочисної техніки сіли працівники управління ЖКГ на чолі із начальником – заступником міського голови Андрієм Корнійчуком, долучився до робочого десанту і депутат міської ради Артем Ольхом’як. Техніка під їхнім кермуванням до п’яти годин ранку повторно прочистила вулиці міста, розпочавши від країв і рухаючись до центру Козятина. З шести ранку вулицями міста їздив автоматичний розсипач РПС, що посипав дороги піщано-соляною протиожеледною сумішшю.

 

- Хочу висловити вдячність аграріям нашої громади, що відгукнулися на моє прохання допомогти із прочищенням вулиць сіл, - додала міський голова Тетяна Єрмолаєва. – Сьогодні, 10 лютого, завдяки активності та небайдужості таких сільгоппідприємців, маємо почищені дороги та вулиці майже в усіх селах Козятинської ТГ. Окремими словами подяки також звертаюся до залізничників, які також не залишилися осторонь – підстрахували снігоочисною технікою і допомогли у прочищенні вулиць Козятина.

 

- Сьогодні продовжували прочищати місто від снігу комунальники, - завершив заступник міського голови – начальник управління ЖКГ Андрій Корнійчук. - До вечора, з огляду на отримані управлінням ЖКГ заяви від мешканців Козятина, були прочищені навіть маленькі вулички і провулки, куди могла заїхати техніка – трактори та МАЗ з відвалом. На превеликий жаль, наразі на балансі комунального підприємства немає жодної одиниці важкої техніки (скажімо, грейдера) для якісного прочищення доріг.

 

Додамо, що дороги районного значення, що проходять через села Козятинської міської ТГ, були повністю у зоні уваги ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області». Станом на 10 лютого райавтодорівці (як працівників ДП називають у народі) звітували про успішне прочищення ввірених їм автомобільних доріг.

 

Однак, як-то кажуть, розслаблятися рано. Зима продовжить лютувати найближчими днями: на Вінниччині оголошено про ускладнення погодних умов через новий західний циклон, що принесе нові заметілі і ще дужчі морози, а з ними можливість погіршення стану автомобільних доріг, небезпеку аварій та ускладнень руху.

Ось вже направду: спитає лютий, чи ти взутий!

Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Спитає лютий, чи ти взутий
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України