Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 19

За прогнозом Вінницького обласного центру з гідрометеорології, на Вінниччині температурний режим значно нижчий від норми. Зберігатимуться складні погодні умови внаслідок опадів різної інтенсивності, посилення вітру, ожеледі, ожеледиці, налипання мокрого снігу. Місцями утворення туману.

9 лютого вдень: хмарно, місцями невеликі опади, ожеледь, на дорогах ожеледиця, вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, температура від 1° морозу до 4° тепла.

10-11 лютого: хмарно, 10.02 вночі сніг, вдень без істотних опадів, 11.02 вночі без істотних опадів, вдень невеликі опади, ожеледиця, місцями налипання мокрого снігу, вітер 10.02 північно-східний, 7-12 м/с, 11.02 південно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с, температура вночі 3-8° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

12-13 лютого: часом сніг, температура 12.02 вночі 7-12° морозу, вдень 4-9° морозу, 13.02 вночі 10-15° морозу, вдень 7-12° морозу.

 

За таких гідрометеорологічних умов виникають ускладнення у господарській діяльності, енергетиці, зв’язку, у роботі транспорту, електричних мереж, на системах життєзабезпечення.

Статистика свідчить про те, що саме в такий період значно збільшується кількість пожеж, ДТП, обморожень, травмувань та навіть загибелі людей.

Може скластися така обстановка, що будуть перекриті вулиці, а в таких умовах виникають труднощі в оперативності прибуття до місця пригоди карети швидкої допомоги, пожежного, газового та іншого аварійно-рятувального транспорту для надання допомоги людям, які потрапили в біду.

Ось чому Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва звертається до усіх мешканців громади з проханням не перешкоджати руху аварійно-рятувального транспорту, не перекривати проїжджі частини доріг, під’їзди до будинків, пожежних гідрантів та водоймищ. Усім громадянам слід бути надзвичайно обачними в складних погодних умовах. Забезпечувати обережність, пильність при використанні обігрівачів, газового, пічного, електричного обладнання та устаткування. Бажано утримуватися від виходу на водоймища (лід) та застерігати від цього дітей.

Різке похолодання загрожує обмороженням частин тіла людини, а то й повним замерзанням при недотриманні правил (порад), порядку дій та поведінки у зимовий період. Щоб не допустити травмування, чи загибелі людей від переохолодження потрібно правильно підбирати одяг, обмежити перебування на свіжому повітрі (особливо у стані алкогольного сп’яніння). Слід також утриматися від походів на далекі відстані, навіть у межах одного населеного пункту, подорожей автомобілем.

Для обігріву безхатченків та тих, хто опинився у скрутному становищі у Козятині розгорнуто пункт обігріву на базі відділення екстреної (невідкладної) допомоги Козятинської ЦРЛ.

На холоді слід уникати значних фізичних навантажень. Холод сам по собі дає навантаження на серцево-судинну систему, а це може викликати нездужання аж до інфаркту або інсульту. Не ризикуйте надмірним навантаженням.

Керівникам підприємств, установ та організацій у такий складний період необхідно виявляти підвищену увагу при використанні електричного, газового та іншого обладнання на виробництві і звертати особливу увагу на справну роботу систем життєзабезпечення та енергопостачання населених пунктів, підприємств, установ та організацій.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України