Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 32

Програма медичних гарантій наближає психіатричну допомогу до пацієнта завдяки пакету «Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами». Адже мобільні команди виїжджають до пацієнтів із розладами психіки та поведінки, туди, де вони знаходяться. Розповідаємо, що потрібно знати про психіатричну допомогу за місцем перебування пацієнта 👇

✅Кількість візитів до пацієнта та/або візитів пацієнта за місцем базування команди планується відповідно до індивідуальних потреб. Але не менше ніж 4 візити на місяць, з яких щонайменше 50% - за місцем перебування пацієнта. Пальне для виїзду забезпечує медичний заклад.

✅Щоб отримати послуги за пакетом «Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами» необхідно мати направлення лікаря, з якими підписано декларацію або ж направлення лікаря-психіатра чи лікаря-психіатра дитячого. Звернутися до лікаря-психіатра чи сімейного лікаря для отримання направлення може як сам пацієнт, так і його рідні чи опікуни. Однак, лікар зможе видати таке направлення лише після проведеного огляду.

✅Знайти лікарню, яка працює з НСЗУ за пакетом «Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами» можна або на нашому дашборді http://surl.li/ecmlw або подзвонивши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

✅За цим пакетом безоплатними для пацієнтів будуть:

➡ психіатричний огляд та допомога;

➡ індивідуальний план лікування і реабілітації - із залученням самого пацієнта або його законного представника;

➡ проведення необхідних психодіагностичних тестів в динаміців;

➡ контроль за станом пацієнта, амбулаторні візити до одужання або стійкої ремісії.

📌Також родичі або законні представники людей з розладами психіки та поведінки можуть розраховувати на психологічну підтримку медиків мобільної команди. Їх навчать технікам самодопомоги та методам психологічної підтримки.

📌Мобільна команда визначатиме потребу у фармакотерапії, призначатиме медикаментозне лікування, за потреби, направлятиме на стаціонарне лікування або на отримання паліативної допомоги.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України