Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 22

До Дня незалежності України оновилася дошка пам’яті біля знаку загиблим захисникам, що на території міського скверу.

До списку загиблих Героїв увійшли козятинці, що ціною власного життя захищали Українські кордони упродовж 2014-2022 років. Підкреслимо, що мова йде про мешканців Козятинської територіальної громади (що мешкали та поховані на території Козятина і 14 сіл нашої громади – села Козятин, Іванківці, Сестринівка, Махаринці, Пиковець, Пустоха, Флоріанівка, Рубанка, Сокілець, Сигнал, Титусівка, Кордишівка, Прушинка, Королівка), мешканців інших громад колишнього Козятинського району, яким у різні роки рішенням сесії Козятинської міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Козятин», а також захисників не козятинців, які, втім, через бажання родичів поховані на Алеї Слави, що на міському кладовищі.

Передбачаючи зауваження різного характеру з цього приводу, наголосимо: у 2020 році на рівні держави відбулася адміністративна реформа, внаслідок якої колишній Козятинський район, як адміністративна одиниця, перестав існувати. Натомість було утворено чотири нових об’єднаних територіальних громади: Козятинська міська, Глуховецька селищна, Самгородоцька та Махнівська сільські. У новостворених громадах і повинно відбуватися увіковічнення пам’яті загиблих Героїв-земляків, аналогічно до відповідної роботи у Козятині.

Нагадаємо також, що задля вшанування пам’яті усіх українців, що віддали свої життя, боронячи незалежність нашої держави, розроблена інтерактивна Книга Пам’яті (посилання: https://memorybook.org.ua/ )

Разом із тим, усі загиблі захисники суверенності України вшановані на мурах Михайлівського Золотоверхого собору у Києві. Це своєрідне місце загальноукраїнської пам’яті із портретами Героїв.

Наголошуємо, ні за якими принципами ніхто ніколи не розділяв і не збирається розділяти життєвий подвиг Героїв. Пам’ять про усіх захисників, що віддали задля збереження суверенітету нашої держави найцінніше – власне життя – житиме у наших серцях та душах завжди!

Пам’ять про захисників жива у наших серцях і душах
Пам’ять про захисників жива у наших серцях і душах
Пам’ять про захисників жива у наших серцях і душах
Пам’ять про захисників жива у наших серцях і душах
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України