Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 11

 30 березня 2023 року в приміщенні Козятинської міської ради відбувся круглий стіл з питання зміни організації дорожнього руху (далі ОДР) по вулиці Винниченка та вулиці Героїв Майдану.

 Ніколи раніше ОДР в нашій громаді не замовлялися по вулицях. Вона має стати обов’язковою складовою проєктно-кошторисної документації, має показати перспективи ОДР на десяток років, мають бути враховані тенденції розвитку транспорту в місті, країні, світі.

Є прийняті критерії по важливості учасників дорожнього руху: пішохід, велосипедист, автомобіль. З метою повного, всебічного розгляду даного питання, а також врахування думки громади, запрошувались для участі в обговоренні усі зацікавлені сторони.

В роботі круглого столу взяли участь депутати міської ради, представники виконавчих органів ради, представники Національної поліції, преси та громадськості.

На цей рік запланований перелік робіт по вулиці Винниченка:

- замовили проєкт по ОДР;

- водовідведення (ливнева каналізація) Винниченка;

- замовили капітальне будівництво водопостачання вулиці Винниченка (нове будівництво водогону);

- капітальне будівництво дороги, велодоріжки, тротуару.

Ці всі проєкти та роботи мають черговість, але мають робитися лише в комплексі. «Озеро» на вулиці Винниченка не зникне ніколи, поки ми не побудуємо зливову каналізацію. Система водопостачання повністю зношена, ремонт дороги можна робити лише після заміни труб водопостачання. Поточний, латковий ремонт на вулиці Винниченка не можна зробити взагалі, її потрібно капітально ремонтувати.

 З початку 2023 року спеціалізованими проєктними організаціями проводились інженерні вишукування та обстеження вулиці Винниченка.

Окрема увага приділялась обстеженню транспортних, зокрема велосипедних та пішохідних потоків. Враховуючи значну кількість велосипедистів на міських вулицях, а тепер і самокатів, запропоновано продовжувати організувати велосипедний рух шляхом влаштування велосипедних доріжок.

Вулиця Винниченка (ще є Грушевського) - найбільш завантажена вулиця міста: мала ширина вулиці та велика кількість транспортних засобів, паркування автомобілів, зумовлюють постійні ускладнення дорожнього руху. Тому, для розвантаження центральних вулиць запропоновано проєктантами влаштувати односторонній рух по вулиці Винниченка від Куликівського (перехрестя з Героїв Майдану) до вулиці Пилипа Орлика. Надалі вулицю Грушевського від вулиці Пилипа Орлика до Куликівського.

Ці дві вулиці мають критично вузькі ділянки.

 З метою організації паркування автомобілів по вулиці Винниченка необхідно облаштувати місця для паркування буля пішохідного мосту, навпроти лікарні та ліцею 2 та навпроти ліцею 1.

Дуже неохайно виглядає місто зі сторони залізниці на початку вулиці, порослі дерев, відсутність парканів і огорож.

Серед присутніх була пропозиція влаштовувати велосипедні доріжки мінімально допустимої ширини, заборонити паркування від початку до вулиці Склярова., залишити двосторонній рух, заборонити паркування і накладати штрафи.

 Представники поліції наголосили на необхідності погодження проєкт організації дорожнього руху уповноваженим органами Національної поліції.

Всі пропозиції взяті до уваги та за умови їх відповідності нормативним документам будуть враховані в проєктній документації.

 Але основна ціль - це організація комфортного руху всіх учасників, врахувати інтереси велосипедистів, влаштування паркувальні місця.

Оорганізації дорожнього руху по вулиці Винниченка
Оорганізації дорожнього руху по вулиці Винниченка
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України