Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 4
Нутритивна підтримка при онкологічних захворюваннях у дорослих

🎗️ Рак залишається однією з найактуальніших проблем сучасної медицини. Вчені по всьому світу постійно шукають нові способи та методи боротьби з цією недугою. Проте, окрім хірургічного втручання, променевої терапії та медикаментозного лікування, онкохворим також необхідна й інша підтримка.

Міністерство охорони здоров'я України підкреслює важливість цілісного підходу до піклування про пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

За даними статистики, від 10 до 20% онкохворих помирають не через саму пухлину, а через мальнутрицію - нестачу поживних речовин. Цей стан може виникати внаслідок хірургічних втручань, хімієтерапії, а також анорексії, що часто супроводжує рак. Недоїдання негативно впливає на ефективність лікування та реабілітації.

✔️Україна йде в ногу з світовими трендами в лікуванні онкологічних захворювань. У січні 2024 року Міністерство охорони здоров'я затвердило новий стандарт медичної допомоги - "Нутритивна підтримка при онкологічних захворюваннях у дорослих" (https://bit.ly/49oZCSR).

Цей документ дає медикам чіткі інструкції щодо лікувального харчування онкохворих. Правильне харчування може стати ключовим фактором у порятунку життя пацієнта та значно підвищити ефективність лікування.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України