Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 82

У Козятинській міській громаді 14 сіл і у жодному з них не налагоджена централізована система вивезення побутових відходів. Так складалося роками, десятиріччями та, чого приховувати, було завжди. Сміття викидається у посадки, поля, околиці населених пунктів. Зрозуміло, що це неприпустимо і бути так не повинно. Тому вивезення ТПВ від домогосподарств сіл громади – завжди актуальна проблема, що потребує вкрай швидкого реагування та вже давно чекає вирішення.

І вирішення, довогоочікуване і давно назріле, таки буде: міський голова Тетяна Єрмолаєва ініціювала розробку графіку вивезення ТПВ із сіл Козятинської громади.

Задля обговорення та узгодження важливої теми – вивезення твердих побутових відходів – зібралися вчора на нараду у кабінеті заступника міського голови-начальника управління ЖКГ Андрія Корнійчука старости Сестринівського, Махаринецького та Кордишівського старостинських округів Козятинської міської громади, спеціалісти з благоустрою, головні бухгалтери управління ЖКГ та КП «Чисте місто».

Як пояснив Андрій Олександрович, згідно статті 35-1 Закону України «Про відходи», усі власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. Цю норму закону необхідно обов’язково доносити до мешканців сіл, підприємців та фермерів, що здійснюють свою діяльність на теренах громади. Адже збереження навколишнього середовища – не другорядне питання. Вимоги сучасного життя налаштовують нас на раціональний підхід до механізму збирання сміття.

Тож, у результаті зустрічі, як початковий результат вирішення важливого питання, узгоджено, що старости старостинських округів у своїх селах проведуть зустрічі з людьми, проінформують їх про укладання договорів з надавачем послуг по вивезенню твердих побутових відходів.

Налагодження вивезення сміття у селах Козятинської громади
Налагодження вивезення сміття у селах Козятинської громади
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України