Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 9

Музейники Вінницької області отримали гуманітарну допомогу для потреб музеїв під час війни.

КЗ «Музей історії міста Козятин» Козятинської міської ради теж був серед закладів, які потребує пакувальні матеріали для фондів, їх якісного збереження, консервації, в разі потреби й для безпечного переміщення. В нашому воєнному сьогоденні немає можливості їх придбати з причини обмеженого фінансування.

Саме тому Вінницький обласний краєзнавчий музей звернувся до громадських, гуманітарних місій з проханням допомогти з цією великою проблемою.

Відгукнувся Центр гуманітарної допомоги мистецтву України, які на фінанси Міністерства культури Німеччини придбали необхідні матеріали і передали їх в нашу область.

Ми щиро дякуємо усім меценатам, кураторам і координатору цієї місії Ірині Нікіфоровій за можливість отримати те, що допоможе нам впоратися, хоча б частково, з проблемою упаковки найцінніших фондових колекцій, щоб зберегти їх, згідно державних інструкцій під час воєнного стану для майбутніх поколінь. В переліку 21 одиниця найменувань, в тому числі найнеобхідніше – вогнегасник, павербанк, папір, плівка, стрейчплівка, поролон, гофрокартон, плівка бульбашкова, папір крафтовий, коробки паперові, бокс платиковий, цигарковий папір й чимало інших необхідних в такий скрутний час предметів і речей ля діяльності музею.

Особлива подяка директору Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерині Висоцькій, всім відповідальним працівникам музею - Марині Кошельник, Тетяні Євсєйчевій, всьому злагодженому колективу.

Дякуємо міській голові Тетяні Єрмолаєвій, очільниці культури міста Світлані Рибінській за оперативне надання транспорту й фізичну допомогу начальнику загального відділу Віктору Нечипоренку, водію  Вадиму Лутюку за доставку допомоги з комфортом з м. Вінниці до музею.

З вдячністю директор музею Лілія Макаревич.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України