Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 14

28 квітня психологом та фахівцем із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг проведено групу підтримки для батьків вихователів, прийомних батьків та опікунів Козятинської територіальної громади.   

Питання, які розглянуто під час зустрічі: як знайти час для себе і можливість відпочити, як навчитися відслідковувати й контролювати свої емоційні стани, як запобігти психологічному вигоранню? Кожна з учасниць поділилась власним досвідом, розповіла  свою життєву історію.                                                      

Під час проведення зустрічі учасники відмітили важливість і цінність для батьків спілкування між собою. Це дає їм змогу обмінюватися досвідом, спілкуватися, спільно шукати вихід із складних ситуацій. Також учасників ознайомлено з основами нейрографіки – методу арт-терапії, покликаного поліпшити емоційний стан, зрозуміти причини проблем і усунути їх. Присутні спробували створити свій нейрографічний малюнок і за його допомогою зрозуміти і розібратись з однією з власних цілей.

Участь у групі підтримки допомагає батькам-вихователям і прийомним батькам отримати груповий досвід, який запобігає вигоранню. Людина уникає непродуктивного замикання в собі зі своїми труднощами, оскільки з'ясовує, що її проблеми не унікальні, що й інші мають подібні переживання через схожі історії.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України