Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 19

Вже три тижні головний спеціаліст управління освіти та спорту Людмила Кудимець стажується за програмою «Належне врядування» у місті Серадз, що у Лодзькому воєводстві (Польща).

 

- Коли вона говорить про Україну, видно, що їй важко стримувати сльози. Проте, у очах відображається зворушення, надія та величезна вдячність полякам за допомогу, яку вони надають українцям, - зауважили організатори стажування у дописі на власному веб-сайті (посилання: https://sieradz.eu/poznaje-dobre-zarzadzanie?fbclid=IwAR1ZrChJou2yGJtUQPPAHqfUUxM8Eeb2qpGZ0lRfJl089OQONQa-5Kjij6w )

У Серадзі козятинчанка живе вже три тижні. Вона потрапила на стажування до міського центру соціального захисту населення (польською MOPS). Людмила Василівна – одна із кількох десятків людей, українських місцевих урядовців, які дізнаються про роботу органів місцевого самоврядування у Польщі. Програма, яку реалізує Міжнародний фонд «Солідарність» на замовлення Міністерства закордонних справ і підтримує Асоціація польських міст, включає, зокрема, Катовіце, Заверце, Краків, Свіноуйсьце.

- Наш проект – це інвестиція у кадри органів державного управління та місцевого самоврядування, щоб у майбутньому вони могли виконувати свої зобов’язання, покладені на них реформою децентралізації українського управління, яка розпочалася кілька років тому. Проект передбачає вдосконалення діяльності органів місцевого самоврядування та влади в регіонах шляхом покладання на них завдань, за які раніше відповідали центральні органи. MOPS обрано не випадково. Стажування проходить відповідно до інтересів, заявлених його учасниками. Пані Людмила хотіла побачити, як виглядає допомога людям похилого віку, молоді та інвалідам у Серадзі. Делегат від Козятинської міської ради також зацікавлена у діяльності асоціацій Серадзя, - пояснює Кшиштоф Беймерт, директор MOPS у Серадзі.

Протягом часу, проведеного у Серадзі, Людмила Кудимець також зустрілася із Павлом Осевалом, президентом Серадзя.

– Щодня я знайомлюся з новим матеріалом, який допоможе у вдосконаленні моєї роботи в Україні. Зокрема, у галузі освіти. Загалом же я дуже вражена Серадзом і тим, як це місто функціонує та виглядає, - зізнається пані Людмила. – Зауважу, що маю ще одну почесну місію: від Козятинського міського голови Тетяни Єрмолаєвої отримала завдання знайти можливість налагодження партнерства між нашими містами. Я рада, що знайшла розуміння та готовність до співпраці.

 

Людмила Кудимець пробуде в Серадзі ще 5 тижнів.

Делегат Козятинської міської ради Людмила Кудимець навчається основам успішного менеджменту у місцевому самоврядуванні в рамках міжнародної програми у польському місті Серадз
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України