Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 7

Зберігся цікавий документ купчі - продажу ділянки землі, необхідної для потреб залізниці, датований 1870 роком .Документ мовою оригіналу:

"Купча No 299 (З перепису за 1870 рік). )

Влітку 1870 року, на 15-й день грудня, в приміщенні Бердичівського району с. Козятина Мар'яна Осипова Васютинського, продав призначений свій котедж, придбаний купечною фортецею, зроблений в Київській палаті Цивільного суду 1 червня 1856 року, за система водопостачання Казятинської станції Києво-Балтська залізниця, ділянка землі під водопідйомною будівлею та під самою станцією один десяток 767 квадратних метрів насаджень з дозволом використовувати всю воду навколо неї для забезпечення станції. А я взяв 41 рубль 36 коп за цю землю. а за воду 1000 руб. А загалом за землю і воду 1041 руб. 36 коп. А що стосується цих купців, то мої землі нікому не радують, нікому не значні і тому нікому не радісні.

Тож якщо хтось в підтвердження відчуження на цій купці зміні, чому - або почне приєднатися. Я продавець, і мої спадкоємці несуть обидва аргументи, і назавжди повинні купівля або їхні збитки від тієї, що може статися належним чином повідомити законом.

До цього приложив руку син хазяина Мар'яна Осипова Васютинський. " Ф. 486, о-5, с-554, а-426-427

Цікавинки з історії міста
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України